Zelf aan de slag met biodiversiteit

Zelf aan de slag met biodiversiteit

De biodiversiteit in Nederland gaat snel achteruit. Het is treurig gesteld met de verscheidenheid aan planten en dieren. En dat moet beslist anders, klinkt het steeds luider, want de teruggang aan soortenrijkdom is gevaarlijk voor plant, dier én mens aangezien het verdwijnen verregaande gevolgen heeft voor schone lucht, zuiver water, een goede bodemkwaliteit en de bestuiving van gewassen.
Op de bedrijfsterreinen Westkern bij Kootstertille en Skûlenboarch bij Eastermar hebben negen bedrijven (Stertil, VBI Schuilenburg, Combex Bouwlogistiek, Brouwer & Brouwer, Van Assen Recycling, Asfalt Productie Kootstertille, Koninklijke Oosterhof Holman, Vermilion Energy, Nederlandse Gasunie) en de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel in een pilotproject van de stichting Ynnatura/Business Club foar It Fryske Gea gewerkt aan verbetering van de biodiversiteit.

Route met informatiepanelen

Ook is een ‘biodiversiteitspad’ ontwikkeld, een natuurroute met informatie over het belang van verscheidenheid aan planten en dieren. De route loopt over beide industrieterreinen en bevat negen informatiepanelen met elk een eigen thema. Er is geen start- of eindpunt of een verplichte volgorde zodat je zelf kunt kiezen waar je de route wilt starten. Het volledige pad is ruim 5 km lang en kan zowel wandelend als fietsend worden afgelegd.
En wil je meer weten of zelf aan de slag met biodiversiteit? Klik dan op één van de onderwerpen hieronder:

Het biodiversiteitspad is ontwikkeld door Amarens Hellinga en Suzanne Huijsmans, studenten Hogeschool van Hall Larenstein in 2023

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.